Chiapudding

Är chiapudding bra eller dåligt i fråga om din hälsa och ev. viktnedgång? Det kan man fråga sig. Jag har vid flera tillfällen testat denna maträtt till frukost och tycker att den är riktigt god, men är den nyttig? Ja, de flesta artiklar och texter jag hittar är överens om att puddingen är det.

Ett grundrecept för chiapudding är att ta 2 dl kokosmjölk samt 2-3 msk chiafrön vilket utgör en väldigt bra bas för puddingen. Både kokosmjölk och chiafrön är ju nyttiga i sig och innehåller flera av de ämnen som är bra för kroppen. Här kan man säga att puddingen är en av de nyttigaste frukostmåltiderna jag har testat och jag tycker att den mättar betydligt bättre en till exempel havregrynsgröt som ju också är gott.

I chiapuddingen kan man tuillsätta olika smaker och också ha olika tillbehör. En variant är att tillsätta 1/2 tsk vaniljpulver för att få en ton av vanilj i puddingen vilket gör att den nästan blir som godis tycker jag. En annan variant är att tillsätta 1-2 tsk kakao vilket verkligen gör det till godis som man kan äta på kvällen. i och med att puddingen är väldigt tjock går det också att rulla den till små bollar och doppa i smält chocklad för att få riktigt nyttigt smågodis till festen. Man få bara vara försiktig så att chokladen inte är för varm för då rinner även puddingen ut och allt blir till pannkaka.

Så med tanke på innehållet i ingredienserna och vad man kan göra med chiapudding så tycker jag att man kan säga att den är ett nyttigt alternativ till många andra saker man skulle kunna äta.

Klicka här för att komma till receptet för hur du gör chiapudding.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *