Kort om Crossfit

Är Crossfit bra eller dåligt ur mitt träningsperspektiv? Enligt anekdotisk utsago från mig själv så är den sporten en typ av cirkelträning där du får ut mycket fysisk aktivitet för hela kroppen i ett pass.

Då jag själv är nybörjare inom sporten så kan jag inte uttala mig om hur det är att träna den under en längre period men än så länge är det något av det roligaste jag har hållit på med genom hela min sportsliga karriär.

Denna typ av cirkelträning där man kör tunga övningar utefter dina egna förutsättningar är både nyttigt och bra på många sätt. För mig har det framför allt inneburit att jag fått ett gäng glada träningskamrater som varje träning hejar på mig och gör att jag presterar bättrre än vad jag gjorde gången innan. På ett komersiellt gym skulle det aldrig hända. När jag har tränat på till exempel friskis och svettis så har jag flera gånger gått därifrån med en kännsla av att inte fått ut det jag ville av träningen. På Crossfit Östersund däremot har jag hittills inte gått därifrån med den kännslan alls snarare tvärt om d.v.s. att jag fått tu mer av träningen än jag tänkt mig från början.

Detta gör att för mig är Crossfit ett väldigt bra alternativ till annan träning. då huvudfrågan i detta inlägg ju var om det är bra träning eller inte och slutsatsen är att det är mycket bra träning, i alla fall för mig. Jag kan inte annat än att rekomendera alla att börja träna Crossfit. Tips är att boka in nybörjar pass eller en grundkurs. Jag har än så länge inte gjort det senare men tycker att baspassen som det heter på Crossfit Östersund är mycket bra som nybörjarträning.

Okey ett inlägg som egentligen bara var positivt. Några negativa saker då? Jo det finns. Bland annat så är det hutlöst jobbigt vilket kan skrämma iväg en del som börjar träna utan att ha tränat något innan. För mig har det inneburit att jag inte orkar något på kvällarna, inte ens de dagar jag inte tränar (kommer väl bli bättre med tiden). Inte mycket negativt här inte och det lär inte dyka upp andra saker heller som är det vad jag vet.

Till sist:

BÖRJA TRÄNA NU!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *