Rå lammbog innan den marineras och läggs i ugnen.

Ingredienser

  • 1-1 1/2 lammbog
  • en eller två hela vitlökar
  • olja till formen
  • salt och peppar
  • vin
  • vatten
  • några kvistar rosmarin
  • potatis
  • grönsaker

Så här gör du

  1. 
Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta.
  2. Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan.
  3. Sätt ugnen på 175 grader, skär skåror i köttets fettsida, olja en ugnsfast form och lägg i köttet och de halverade vitlökarna. Salta och peppra köttet häll lite vin och vatten i fomen och lägg över några kvistar rosmarin. Täck formen med aluminiumfolie och låt steka i ungefär 4 timmar.
  4. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen).
  5. Gör sås av skyn och servera med ugnsrostade grönsaker eller potatisklyftor.